Bitcoin, iedereen spreekt er tegenwoordig over. Het is eigenlijk een systeem gemaakt om transacties te versturen zonder dat er een derde persoon bij is betrokken, in dit geval dus de bank zoals we dat in het huidige systeem kennen. En daar dan ergens tussenin hun centje meepikken, voor alles wat er moet gedaan worden kosten aanrekenen en bovendien zelf alles digitaal beginnen te sturen, wat ook veel elektriciteit kost.
Maar bitcoin dus, de markt van de crypto’s gaat grote golven, de reden is dat het allemaal nog in zijn kinderschoenen staat, tenslotte is bitcoin nog maar sinds 2009 op de markt en heeft een groeifase nodig. Vandaar dat het nu zo wat met de beurzen en de andere financiele gebeurtenissen mee vaart.
Bitcoin is en blijft iets nieuws en zal zijn tijd nodig hebben om als systeem te groeien en werkelijk door miljoenen mensen te worden gebruikt. Het huidig systeem zal zich daar tegen blijven verzetten en zal er dan ook alles aan doen om bitcoin te kleineren.
Maar ondertussen blijft bitcoin wel in populariteit winnen en dat door de prijsschommelingen. Iedereen wil nu zijn graantje meepikken van deze interessante investering, waarvoor bitcoin momenteel wordt aanzien. Daarom deze quick guide….

Werkwijze
1 Bitcoin kan je verhandelen via exchanges, exchanges zijn platformen die crypto’s aanbieden waaronder bitcoin. Er zijn er velen maar de bekendste is ….
2 De bekendste exchange van de Benelux is Bitvavo, deze is makkelijk te hanteren en je koopt er zo je eerste bitcoin > Hier lees je hoe je je moet aanmelden.
3 Bitcoin is digitaal geld uitgedrukt in btc, dus als je aankoopt ga je niet zien in hoeveel euro, maar zie je hoeveel bitcoin of btc je bezit.
4 Als je op bitvavo, na je account te hebben aangemaakt inlogt, krijg je een overzicht van de vele crypto’s die ze verhandelen, waaronder bitcoin.
5 Uiteraard moet je niet de hele som geven voor wat een bitcoin waard is , je kan er altijd stukjes van kopen, dat kan je trouwens met alle crypto’s.
6 Je bitcoin aankopen is een simpel proces. Zet eerst geld van je bank over naar de exchange, dat doe je bij je tegoed, dat geld wordt eerst gecontroleerd en na goedkeuring wordt het op je wallet gezet. Daar kan je dan je stukje bitcoin aankopen.
7 Op je wallet zie je dan wat je hebt geïnvesteerd in de vorm van een grafiek en je digitale valuta.
8 Groene cijfers, je bitcoin stukje is aan het bijverdienen. Bij rode cijfers verlies je, maar wat je verliest kan je er terug bij krijgen als je lang genoeg kan wachten en geduld hebt. hodl > betekent vasthouden in cryptotermen en niet in paniek verkopen.
9 Want ook bij bitcoin spelen de emoties een rol, koop je in ( best bij een bearmarket > betekent een afwaartse grafiek ) en zie je rode cijfers, hou dan je bitcoin vast, tot je het gewenste terug hebt en wilt verkopen.
10 Begin je met investeren in bitcoin zorg voor een strategie en een plan. Met andere woorden de prijs die je wil verkrijgen zorg dat je die kan realiseren en verkoop niet op emotie. Een plan kan je daarbij goed verder helpen.
Winnersmindset